13 de desembre del 2009

Llubí té dret a decidir

Els tres regidors i regidores del PSM de Llubí, Gabriel Vicens, Francesc Castell i Betty Rodríguez, s'han adherit a la plataforma “Avançam”, una plataforma de càrrecs electes municipals de les Illes Balears pel dret a decidir.

Aquesta iniciativa municipal va ser presentada al Santuari de Cura, dia 12 de desembre. Aquell dia havien signat el manifest constitutiu de la plataforma un total de 103 regidors de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, entre els quals hi ha els 3 regidors del PSM de Llubí, a més del regidor d'UM.

El objectius d’aquesta plataforma es varen definir de forma clara al manifest constitutiu, i són els següents:
- Articular un ampli moviment de regidores i regidors en favor del dret democràtic dels pobles de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur; obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes municipals dels diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu i afermar les relacions.
- Procurar que el Govern de les Illes Balears elabori un projecte de llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears.
- Reivindicar un finançament just i equilibrat per a totes les administracions públiques de les Illes Balears que faci que l'exercici de l’autogovern sigui efectiu.
- Realitzar i donar suport a activitats que constitueixin un avanç en l'exercici del dret a decidir.
- Ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir dels pobles de les Illes Balears.
- Instar el Parlament, el Govern, els consells i els ajuntaments de les Illes Balears per tal que duguin a terme les iniciatives necessàries per reconèixer institucionalment el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur.

Esperem que aquesta plataforma permeti impulsar i donar suport a tots els processos i iniciatives populars o institucionals que vulguin aprofundir en l’autogovern i defensin el dret d’autodeterminació del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.