20 de novembre del 2012

L'Ajuntament de Llubí aprova la moció del PSM de reconeixement al dret a decidir i del dret a l'autodeterminació

Els regidors i regidores del PSM-Entesa Nacionalista de Llubí varen presentar una moció municipal de reconeixement i respecte al dret d'autodeterminació i dret a decidir de les Illes Balears. La moció es va debatre ahir, dilluns, en el Ple de l'Ajuntament i va ser finalment aprovada pels vots favorables del PSM-Entesa Nacionalista, PSIB-PSOE i Convergència per les Illes, i lamentablement, amb el vot desfavorable del PP.
Les Illes Balears fan una aportació a l’Estat de l’ordre del 14% del seu PIB (més de 3.000 milions anuals), la qual cosa és una magnitud insòlita a tota Europa, i afecta greument el sistema de benestar per als nostres ciutadans, la pèrdua de renda, i les eines per afrontar la crisi. 
Es defensa la necessitat d’aprovar mocions municipals com aquesta atès que cada vegada més s’adopten iniciatives recentralitzadores per part del Govern espanyol i, a les Illes Balears, el govern Bauzá articula i promou actuacions en contra de la cultura i llengua pròpies, i consent encara més el greuge fiscal.  Per tot això, la moció aprovada determina:
  • Primer. Manifestar el ple suport a totes aquelles iniciatives, desenvolupades democràticament i pacíficament, que fomentin la consulta popular i la concreció del dret a decidir dels pobles.
  • Segon. Manifestar i exigir el màxim respecte al dret d’autodeterminació dels pobles, com a principi fonamental dels drets humans i reconegut internacionalment. 
  • Tercer. Manifestar concretament el reconeixement al dret a decidir i a la autodeterminació del poble de les Illes Balears. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.