10 de setembre del 2013

L'oposició de Llubí obliga a tornar enrera la polèmica unificació de policia local entre Llubí i Maria

Els vots dels partits de l’oposició varen permetre rebutjar ahir vespre, al Ple de l’Ajuntament de Llubí, el conveni d’unificació de policia local entre Llubí i Maria de la Salut.
Des del PSM-EN vàrem considerar que no s’ha de signar aquest conveni, no perquè en un futur la unificació de policia local no pugui ser d’interès municipal, sinó per precipitat i gens estudiat quant a implicacions i possibles dificultats.
Sense rebutjar la conveniència d’una futura unificació de policies, al PSM consideram que s’ha de tractar i analitzar bé el tema a la Mancomunitat del Pla, reclamar més assessorament jurídic i administratiu, i estudiar bé les unificacions que més interessin al nostre municipi i a la Mancomunitat.
Vàrem presentar al Ple un document (clicau aquí per accedir-hi) on es detallen 10 arguments per rebutjar aquest conveni.
No sembla lògic que una proposta de Batlia d’unificació de policia, que mai s’ha experimentat, no compti com a mínim amb un informe que estudiï la conveniència de la unificació i quin abast ha d’assolir (nombre de municipis, amb quins municipis interessa més i perquè, pros i contres de la unificació, projectes similars, estudi de la problemàtica laboral, audiència i participació dels professionals afectats, etc.).  També criticam que la proposta de Batlia d’unificació, que no de col·laboració, inèdita fins ara entre policies locals, no hagi estat estudiada, tractada i assessorada jurídicament a la Mancomunitat del Pla.
No obstant això, davant les deficiències del servei de policia apuntades pel batle de Llubí (comissió informativa) a fi de promoure aquesta unificació, des del PSM vàrem instar el batle de Llubí a millorar el servei mitjançant dues estratègies immediates:
  • Incrementar les vies de col·laboració entre policies locals d’altres municipis mitjançant convenis de col·laboració més estrets.
  • Millorar el servei de policia local de Llubí mitjançant una major implicació de l’equip de govern, més recursos, més control de les funcions i agents, especificar bé les competències i reforçar les funcions administratives de col·laboració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.