30 d’abril del 2014

L’oposició permet aprovar el pressupost 2014 per no perjudicar el poble

En el darrer Ple de l'Ajuntament de Llubí (dilluns 28 d'abril) els 3 grups de l'oposició (PSM-Entesa Nacionalista, PSIB i Pi) vàrem permetre amb la seva abstenció l'aprovació del pressupost municipal 2014. El pressupost es va aprovar únicament amb el vot del PP.
Al Ple vàrem argumentar la nostra abstenció per no perjudicar el poble de Llubí, davant el fracàs i la irresponsabilitat del batle per no consensuar el pressupost. No tenir un pressupost aprovat pel 2014 únicament perjudica el poble i els seus habitants ja que impedeix la contractació de personal, les inversions, els serveis municipals, etc.
Els tres grups polítics volem destacar la feina en positiu que hem fet davant uns pressuposts del PP anèmics i continuistes. Com a mínim hem obligat el batle a introduir diverses millores:
  • la reducció de dietes-assistències per a alts càrrecs
  • reduir la despesa prescindible de l'Ajuntament
  • incrementar les partides de conservació, manteniment i embelliment del poble
  • fer inversions de reforma a la plaça de la Carretera i la plaça de Son Ramis.

Tot i permetre l'aprovació del pressupost 2014 lamentam que l'equip de govern no hagi volgut fer un pressuposts realment participats, consensuats i que conjuntin totes les sensibilitats polítiques de l'Ajuntament.
D'altra banda, acusam el batle d'actitud deslleial i antidemocràtica pel que fa a les subvencions del Consell de Mallorca (inversions  2014-2015). El batle de Llubí va incomplir el mandat del Ple de l'Ajuntament, aprovat per majoria, per tal de consensuar les subvencions i adreçar-les a les deficiències realment importants per a Llubí (escoleta infantil, recollida de pluvials, reforma piscina, ca ses Monges, nou solar per a l'escola...). El batle de Llubí va sol·licitar les subvencions fa un mes ocultant la tramitació, sense cap tipus de participació per decidir inversions i fent cas omís dels projectes aprovats al Ple de l'Ajuntament de Llubí.
Lamentam profundament la manera de governar autoritària i antidemocràtica de l'equip de Govern que menysprea la participació ciutadana i el consens, dóna l'esquena al poble, i fins i tot arriba a incomplir els acords del Ple de l'Ajuntament. Criticam que els temes importants per a Llubí seguiran sense trobar solució per la inoperància, el sectarisme i l'aïllament cada cop més patent de l'equip de Govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.