18 de desembre del 2018

Llubí està d'enhorabona

Ahir es va aprovar a l'Ajuntament el pressupost 2019, el pressupost que culmina l'esforç conjunt de legislatura, que hem fet entre tots, per a la fi oferir a Llubí l'escoleta municipal que mereix. L'escoleta que tant s'havia promès, però que mai s'havia iniciat. Tots els grups polítics de Llubí hi han estat d'acord; lamentam sincerament que el PP sigui l'excepció. La no aprovació d'aquest pressupost i del préstec necessari per iniciar les obres suposaria tornar a deixar de banda i oblidada l'escoleta. Una inversió prioritària, que lluny del que es feia abans, ha seguit tot un procés participatiu de planificació (consulta popular, compra del solar, concurs del col·legi d'Arquitectes, redacció del projecte guanyador i ara pressupost i execució de les obres).
L'Ajuntament ha demanat un préstec més elevat del que tocaria, no perquè no tengui doblers suficients (gairebé 800.000 € de tresoreria disponibles gràcies a la bona gestió econòmica), sinó perquè el PP va crear una llei de l'estabilitat pressupostària (Llei Montoro) que no permet gastar-los i ofega literalment els ajuntaments, una llei injusta que just afavoreix els bancs i que vergonyosament el PSOE encara no ha derogat!
Però, com hem dit, Llubí està d'enhorabona. El consens majoritari, l'esforç comú i la participació faran possible, a la fi, l'escoleta municipal. Deixant de banda sortosament la paràlisi municipal d'altres legislatures i les dificultats i els obstacles del centralisme més cec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.