31 de gener del 2009

Una gestió d'inversions... coherent!

El pressupost total (fons municipals propis + fons del Consell de Mallorca ) que es dedica a la reforma del Cementeri de Llubí és de 654.000 euros (aproximadament 108 milions de les antigues pessetes), la qual cosa significa exhaurir gairebé tots els ajuts del Consell de Mallorca a través del POS (Pla d'Obres i Serveis) dels anys 2008, 2009 i 2010. Fins al 2011 no es podrà tornar a fer una inversió important amb el POS a Llubí (la principal manera de finançar projectes que tenen els ajuntaments).

El full municipal de l'Ajuntament de Llubí, editat per l'equip de govern del PP, diu textualment:

"Segona fase d'ampliació de les obres del cementeri. Davant les nombroses peticions el projecte s'ha realitzat tot d'un vegada".

"L'equip de govern de Llubí té com un dels seus principis escoltar els ciutadans i respondre segons les seves possibilitats a cada una de les qüestions i necessitatsque li plantegen".

Des del PSM consideram que una afirmació així, tan clara i contundent, mereix una explicació, i després que cadascú opini...

Amb la reforma del cementeries construiran 72 nínxols individuals nous i 40 capelles (cada capella té 6 nínxols).

Els regidors i regidores del PSM han plantejat a l'equip de govern, com és lògic, determinades preguntes:

Quina és la necessitat que té Llubí d'ampliar el cementeri? S'ha fet un estudi de racionalització, aprofitament i ocupació real del cementeri? Quanta gent ha sol·licitat realment nínxols i/o capelles a Llubí?

Les respostes són les següents:

- No s'ha fet cap estudi d'aprofitament i ocupació real del cementeri.

- En el moment de l'aprovació de la reforma en el Ple de l'Ajuntament no hi havia ningú que hagués demanat nínxols individuals.

- En el moment de l'aprovació de la reforma en el Ple de l'ajuntament únicament hi havia 24 demandes inicials de capelles. L'ajuntament desconeixia el nombre de persones que realment confirmaran la sol·licitud.

Davant aquests fets, el PSM va advertir clarament en el Ple que l'equip de govern pretén que 24 demandes de capelles (no confirmades!) justifiquin destinar 654.000 ¬ d'inversió al cementeri municipal.

Des del PSM ens demanam per què es fa una ampliació tan gran per tan poca demanda. No es podria fer una ampliació més petita o gradual en el temps?

Des del PSM també ens plantejam quantes coses es podrien fer amb 654.000 ¬ a l'escoleta, a l'asfaltat de carrers i camins, a les voravies de la carretera, als equipaments municipals, al poliesportiu, a l'enllumenat públic, a la política de joventut, a la promoció cultural, al benestar social, al foment de les associacions i entitats del poble, a les inversions ambientals, a les pluvials de la carretera, a la implantació de noves tecnologies, a la promoció econòmica, a la modernització de serveis municipals...

Ens imaginam que l'equip de govern estarà ben ocupat, a partir d'ara, en cercar compradors per tal de justificar aquesta gran inversió, i segur que amb esforç, temps i aplicació els acabarà trobant.

Però, mentrestant, les necessitats i les aspiracions de Llubí com a poble segueixen sense resposta... Un any darrere l'altre...

Biel Vicens, portaveu del PSM - Entesa Nacionalista de Llubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.