19 de desembre del 2009

El PSM vota en contra dels pressuposts 2010 per mor del continuisme i la incapacitat d’iniciatives que suposen per a Llubí

En el Ple extraordinari de divendres passat, els regidors i regidores del PSM han votat en contra dels pressuposts de 2010 ja que aquests pressuposts, fets sense la més mínima participació ciutadana i de l’oposició, suposen el continuisme de la política municipal del PP i la incapacitat d’oferir al municipi de Llubí noves iniciatives, oportunitats i projectes de futur.
La votació del pressuposts a l’Ajuntament (al cap i a la fi, la màxima expressió de la política municipal) no deixa de ser “curiosa”: els pressuposts del 2010 finalment han estat aprovats pel vot a favor del PP i del PSOE, el vot en contra del PSM i l'absència al Ple d’UM.

El PSM vota en contra dels pressuposts de 2010 pels següents motius:
- 1r. Són uns pressuposts fets amb exclusivitat per l’equip de govern del PP, sense tenir en compte la participació dels regidors i regidores del PSM com a principal grup de l’oposició ni la participació de la ciutadania.
- 2n. Els pressuposts no aporten cap iniciativa ni mesures potencials per afrontar un any en què es preveuen dificultats econòmiques, d’atenció social, desocupació i desincentivació empresarial.
- 3r. Perquè ni en la memòria que acompanya els pressuposts ni a la comissió informativa no s’ha sabut concretar ni explicar una planificació clara d’objectius, estratègies i d’aplicació de futures polítiques municipals.
- 4t. Perquè les inversions reals durant el proper exercici 2010 disminueixen gairebé un 25% respecte de l’any anterior. De fet, la relació percentual d’inversió respecte del pressupost total, baixa 3,74 punts.
- 5è. Perquè la destinació de la inversió total dels pressuposts es torna a fer, per segon any consecutiu, de manera gairebé exclusiva al cementeri municipal. S’inverteix un 90,3% de les inversions reals al cementeri. Recordam que l’any passat es va dedicar ja un 60% de les inversions.
- 6è. Perquè es pot comprovar una incapacitat manifesta per aconseguir finançament i inversions per a noves infraestructures i serveis. De fet, si no fos per les inversions del Plan E estatals (molt lluny d’allò que es va fer quan governava PP a Madrid), el poble just invertiria en el cementeri municipal.

Per això el PSM vota en contra dels pressuposts de 2010 i demana a l’equip de govern que l’any que ve aporti tota la documentació preceptiva i amb el temps adequat, i així l’informe jurídic i econòmic fet pel secretari no hauria de fer constar irregularitats.

Els regidors i regidores del PSM-Entesa Nacionalista

5 comentaris:

  1. A estones pareix que el PP i el PSOE són el mateix.

    ResponElimina
  2. No hi estic d'acord. No són el mateix, però estar a s'oposició no vol dir que hagis de votar en contra.
    Potser en Tomàs ha fet uns bons pressupostos.

    ResponElimina
  3. De fet a nivell nacional en moltes coses pareixen el mateix. Però a Llubí ja és massa, la meitat de les coses que proposa el PP compten amb el vist-i-plau del PSOE. Jo me deman, com pot està d'acord el PSOE en què gairebé totes les inversions que farà l'ajuntament el 2010 és facin el cementiri? Evidentment el cementiri és important, però també ho és la modernització de la biblioteca, l'habilitació d'espais públics pels joves i no tant joves etc. No entenc el PSOE, tampoc és la meva feina entendrer-lo

    ResponElimina
  4. Mira TCR segurament en Tomas pensa que ha presentat uns grans pressuposts, com no pot esser d'altre manera, són els seus i és normal que ell cregui que són bons. Ara bé, als pressupost és on es veu l'ideologia dels partits i si tu no estas d'acord que PSOE i PP són el mateix, mai mai de la vida es pot pensar en votar un pressupost a favor del teu principal enemic, enemic políticament parlant. Per molt que pensis que en Tomas potser hagi fet uns bons pressuposts no s'enten que el PSOE voti a favor dels pressuposts de PP. Com a màxim jo podria arribar a entendre que el PSOE s'hagués abstès.

    ResponElimina
  5. Fonts ben informades diuen que el PP va convidar el PSOE a l'Ajuntament a parlar dels pressuposts i poder fer propostes, amb temps i forma. En canvi a als altres grups de l'oposició els donaren el sobre (a casa) com sempre i a la reunió informativa el típic "podeu demanar coses i vos ho explicarem"...

    Per què el PP té tanta por a convidar el PSM, amb el temps necessari, a opinar i poder fer propostes? Per què el PP sempre dur els pressuposts amb presses i no vol comptar amb la més mínima participació del PSM? Per què el PP fa aquestes diferències? Ha volgut "utilitzar" al PSOE per poder dir que no tota l'oposició rebutja els seus pressuposts?

    El que queda clar en tot això és que si algú li preocupa al PP de Llubí són els regidors i regidores del PSM... Les contradiccions, la incapacitat i les febleses són bones de fer aflorar... tal vegada per això no volen el PSM a analitzar i discutir seriosament els pressuposts...

    És més fàcil poder dir: el PSM no té la voluntat d'aprovar els pressuposts, però mirau com altres grups sí que hi estan d'acord!!!

    Al cap i a la fi, els pressuposts són la part més important de la política municipal, i estar-hi d'accord (o no) és compartir (o no) les polítiques municipals que s'apliquen a un poble.

    ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.