16 de març del 2010

Política municipal de residus caòtica de l’Ajuntament


En el passat Ple del dia 15 de març, el PSM-Entesa Nacionalista, gràcies a les preguntes efectuades pel nostre portaveu, Gabriel Vicens, vàrem poder conèixer les darreres actuacions previstes en matèria de residus al municipi.
L'Ajuntament, sense informar la ciutadania ni tampoc a l'oposició (ni a comissions informatives ni als plenaris), ha decidit retirar els contenidors de fems i els de reciclatge situats a l'entrada del poble i també els situats al poliesportiu. A més, ha afirmat que pensa retirar tots els altres contenidors de fems i reciclatge del poble en un futur proper.
Consideram que aquestes mesures no es poden dur a terme sense que abans es millori substancialment la recollida selectiva, es faciliti el reciclatge i es disposi d'un punt verd situat a la mateixa zona urbana del poble i no als afores, ben lluny.
Llubí deu ser l'únic municipi de Mallorca que té el punt verd en sòl rústic i a gairebé 2 km del poble, la qual cosa dificulta enormement el seu ús. Consideram que no es poden retirar els contenidors de fems ni els contenidors de reciclatge, i pretendre que la gent vagi i vengui del punt verd a 2 km gastant temps i benzina. Adoptant aquesta política caòtica i incoherent de residus ens arriscam a començar a veure fems i residus per totes bandes.
Recordam que el PP va aprovar fa més 6 mesos una moció del PSM que exigia reforçar les zones on hi ha contenidors i reciclatge al mateix poble i evitar que s'acumulàs el fems i els residus, i donant una imatge lamentable de brutor i abandonament. El PP, però, no només incompleix les mocions aprovades per unanimitat, sinó que a més crea situacions de risc que poden augmentar la insalubritat i l'acumulació de fems de manera incontrolada.
El PSM considera que amb les obres del segon Plan E, que teòricament tenien finalitat ambiental i tecnològica, s'ha perdut una gran oportunitat per construir un punt verd modern i complet en sòl urbà, en comptes de dur a terme obres sense cap planificació o objectiu.
Demanam al batle de Llubí que deixi de fer actuacions caòtiques, que escolti les necessitats dels ciutadans i fomenti la participació en la presa de decisions, però sobretot que demostri capacitat de planificar una mínima política municipal coherent i al servei dels ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.