23 de gener del 2010

Incapacitat del govern municipal del PP a LLubí per aprofitar plenament les inversions del pla E estatal

Ja va passar amb el primer i tornarà a passar amb aquest segon Pla E que preveu una inversió de 238.053 € a Llubí. L’equip de govern és incapaç de realitzar inversions programades d’acord amb una planificació estratègica.
Llubí és un municipi amb un gran dèficit d’inversions (socials, educatives, de promoció econòmica, viàries, d’equipaments...) i per acabar-ho de compondre el PP no té cap planificació futura o un mínim full de ruta a seguir que articuli un autèntic model de poble. Ha demostrat durant aquesta legislatura que just pensa invertir en el cementeri municipal i poca cosa més.
El PP ha tengut la gran sort que el govern estatal (ben el contrari d’allò que va fer Aznar) ha fet inversions directes en el municipi a través de fons estatals. Altrament, el resultat final de legislatura hagués estat senzillament penós: un cementeri “immaculat” i un poble ben abandonat!
La llàstima és la incapacitat d’orientar aquestes inversions a projectes que realment transformin Llubí en un poble modern, dinàmic, amb identitat i futur per endavant.
Contràriament a allò que fan altres pobles, el fons estatal es destinarà a projectes que permeten apedaçar aquí i allà, o bé projectes incoherents i sense cap finalitat estratègica.
Els projectes que es faran són els següents: reforma del pati i banys de l’escoleta municipal (s’inverteix a un edifici que no és de l’Ajuntament!), una pista de pàdel al poliesportiu (idea que neix sobtadament, sense analitzar altres necessitats esportives), reforma de banys i pavimentació a l’escola Duran-Estrany (inversió que és discutible si pertocaria a la Conselleria d’Educació), un petit tram de clavegueram per a la recollida d’aigües pluvials (que pretén solucionar el problema d’obres anteriors i sense fer una anàlisi del problema global de la recollida de pluvials) i millores als vestuaris del poliesportiu municipal (sense cap plantejament conjunt de les instal·lacions del poliesportiu i la seva conservació).
Com l’altra vegada, tot ha estat improvisació, arbitrarietat i manca de visió a mitjà i llarg termini. I com no podia ser d’altra manera amb manca d’informació i presses per aprovar-ho; no sigui cosa que els grups de l’oposició puguin participar-hi o simplement tenguin temps per opinar.
El PSM ha votat favorablement l’aprovació d’aquests projectes, igual que ho va fer l’altra vegada, perquè evidentment no vol que es perdin inversions per a Llubí. Però ha deixat constància a les actes dels plenaris de dues coses ben clares: la més enèrgica queixa per la manca d’informació i les presses per aprovar-ho, i la manca de planificació que fa que no s’aprofitin plenament les inversions ni es rendabilitzin socialment.

Els regidors i regidores del PSM-Entesa Nacionalista.

2 comentaris:

  1. Els regidors del PP de Llubí convé que votin el PSOE a les properes eleccions generals, perque Sant Zapatero els ha salvat.

    ResponElimina
  2. De fet ara és el regidor del PSOE qui vota amb els del PP. Tanto monta monta tanto.

    ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.