22 de gener del 2010

El PSM lamenta el tracte discriminatori del batle de Llubí

A la darrera sessió plenària, dilluns 18 de gener, a instància de les preguntes i aclariments exigits pel nostre portaveu, Gabriel Vicens, l'equip de govern del PP ha reconegut un tracte diferent, i per tant discriminatori, pel que fa a l'oportunitat de tractar i negociar els pressuposts de 2010 de l'Ajuntament.
Ha quedat patent que l'equip de govern va possibilitar el tractament i negociació dels pressuposts, amb temps i forma, amb el grup municipal del PSOE, mentre que aquesta possibilitat no es va oferir en absolut als altres grups de l'oposició, PSM i UM. La conseqüència d'aquest fet, segons recull la mateixa acta de l'Ajuntament, és el sorprenent vot favorable del PSOE als pressuposts del PP per al 2010.
Gabriel Vicens recorda que “durant aquesta legislatura, cada any, el PSM ha demanant informació i temps suficient per poder analitzar i discutir adequadament els respectius pressuposts municipals. Però això mai ha estat possible per la prepotència de l'equip de govern, fins i tot en alguna ocasió no s’han acomplert els terminis legals per estudiar i analitzar la documentació”.
Els pressuposts són la màxima expressió de les polítiques que es volen implantar a un municipi, i el PSM discrepa molt de la política municipal del PP i dels pressuposts per dur-la a terme, que s'han aprovat sense cap tipus de participació ciutadana i amb unes inversions deficients i mal plantejades.
Els nacionalistes del PSM consideram que allò que és inadmissible no és ja la manca de consideració a l'oposició, sinó que es faci una discriminació que afecti els diferents grups de l'oposició. “Exigim a Batlia una actitud més democràtica i transparent, més encara quan el PSM a l'Ajuntament de Llubí està demostrant una manera de fer oposició constructiva, participativa i molt respectuosa institucionalment”.
El PSM vol advertir l'equip de Govern del PP que si segueix ignorant l'oposició, presentant per sorpresa i a darrera hora els temes realment importants per a Llubí o impossibilitant la labor seriosa d'oposició, caldrà reconsiderar les relacions de col·laboració institucional i cooperació que sempre ha promogut el PSM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.