28 de novembre del 2010

Mocions al darrer ple

En el darrer Ple ordinari de l’Ajuntament (15 novembre) el PSM-Entesa Nacionalista va presentar dues mocions municipals:
La primera MOCIÓ: SOBRE LA GESTIÓ DE RESIDUS a Llubí. Les propostes d’acord eren les següents:
Primer.- L’Ajuntament de Llubí constata la mala gestió de residus que ha duit a terme la Mancomunitat del Pla durant aquests darrers anys i que ha portat a la situació límit d’acumulació d’un dèficit de gairebé 6 milions d’euros. Segon.- L’Ajuntament de Llubí constata la deficient política de residus desenvolupada durant els darrers anys al municipi i que ha propiciat que Llubí no sigui dels municipis del Pla que més reciclen i que menys rebuig generen. Tercer.- L’Ajuntament de Llubí procedirà a revisar i actualitzar el padró d’habitatges i empreses que s’han de tenir en compte en la gestió municipal dels residus. Quart.- El batle de Llubí presentarà en comissió informativa i en Ple abans de finalitzar l’any un estudi econòmic i financer detallat de com repercutirà el dèficit en els propers pressuposts municipals i de quina forma i amb quines mesures es pensa fer front en aquest dèficit. Cinquè.- El batle de Llubí presentarà en comissió informativa i en Ple abans de 3 mesos un Pla d’actuacions necessàries a curt termini per afavorir realment el reciclatge i la correcta separació i recuperació de residus al municipi de Llubí, i un calendari d’actuacions a mitjan i llarg termini.

NO ES VA APROVAR la moció pels VOTS EN CONTRA DEL PP, majoria absoluta
La segona MOCIÓ: DE SUPORT A LA LLENGUA CATALANA. Les propostes d’acord eren les següents:
Primer.- L’Ajuntament de Llubí insta les institucions públiques de les Illes Balears a promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspon com a llengua pròpia de les Illes Balears i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat. Segon.- L’Ajuntament de Llubí constata la funció de la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears que, des del consens polític i la cohesió social, ha compatibilitzat la cooficialitat del català i el castellà amb la protecció i la promoció de la llengua catalana com a llengua pròpia de les Illes Balears. Tercer.- L'Ajuntament de Llubí considera necessària la vigència del Decret 92/1997 per tal de garantir que els escolars de les Illes Balears puguin usar normalment i correctament la llengua catalana i la llengua castellana al final del període d'escolaritat obligatòria. Quart.- L’ajuntament de Llubí insta les institucions a seguir avançant en les mesures que garanteixin que la llengua catalana continuï essent signe d’identificació i cohesió social del nostre país.

NO ES VA APROVAR la moció pels VOTS EN CONTRA DEL PP, majoria absoluta. Estaven en contra del tercer punt i varen voler negociar un redactat nou que proposava la modificació de la normativa existent, especialment de l’actual decret de mínims. El PSM, evidentment, no ho va acceptar.
És lamentable que el PP de Llubí, amb un tema tan important com és la nostra llengua, es posicioni amb la línia més intransigent del PP. Cal recordar que altres pobles governats pel PP han donat suport a la moció presentada pel PSM. És molt trist que el PP de Llubí no sigui capaç de defensar la llengua pròpia de la nostra terra.

2 comentaris:

 1. UN SOCIALISTA LLUBINER DIU:
  JOAN RAMIS O VALLESPIR AL PP
  FIOLET AL PSOE
  PSM= ESPER UN LLUBINER D'ERREL
  UM UN JOVE NOU LLUBINER
  M'ESTIC PENSANT VOTAR EL PSOE-LLUBI SI EL PSM NO PRESENTA UN LLUBINER D'ERREL. ES COMENTAVA EN JOAN PLANES, SI ES AIXÍ DECIDIRÉ ENTRE EL PSM I EL PSOE

  ResponElimina
 2. Què és un llubiner d'arrel? Aquell que tota la seva família ha nascut viscut i mort a Llubí. Crec que en Joan Ramis ha viscut gairebé tant d'anys a Inca com a Llubí. També és un llubiner d'arrel? Per jo si, bé és un llubiner com un altre. Això d'arrel no sé que significa. Anònim si tens aquests plantejaments faixistes, pots votar tranquilement el PSOE. Per cert què és un jove nou llubiner? És d'arrel o no?

  ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.