17 de març del 2011

Els joves mereixen una major iniciativa per part de l'Ajuntament


De les darreres reunions participatives que ha realitzat el PSM amb un centenar de persones de Llubí una de les crítiques més compartides és la deixadesa municipal en l’atenció i preocupació pels joves del poble.
Com sabeu el PSM està preocupat, i venc denunciant des de fa estona, que la política de joventut a Llubí és molt deficient, es du a terme per inèrcia, aprofitant únicament algunes activitats que s’organitzen des d’altres institucions i sense posar cap iniciativa pròpia.
M’ha interessat conèixer les activitats, actes i programes desenvolupats en matèria de política de joventut a l’Ajuntament de Llubí durant els anys 2009 i 2010. I he demanat a batlia, per escrit, quines són aquestes activitats i les respectives memòries anuals 2009 i 2010 (tipus d’activitat o acte organitzat, les dates de realització, el promotor de l’activitat organitzada i, en cas que s’hagi analitzat, la valoració i aprofitament de l’activitat).
M’han enviat un llistat d’activitats des del 2007 fins ara (resum adjunt) i algunes “fotocòpies” dels cartells anunciadors... de les memòries... res de res!
  • 3 acampades, 1 excursions, 3 sortides, 4 tallers, 3 torneigs esportius i 1 jornada d’informació per a joves i 1 trobada (la majoria organitzats pel Departament de Joventut del Consell de Mallorca).


Sincerament, pens que els nostres joves mereixen molt més. Mereixen una programació d’activitats, una planificació d’actuacions i mesures, i una valoració de la tasca feta cada any. No es tracta de fer polítiques paternalistes ni desfasades, sinó d’articular un sistema de complicitat i implicació dels joves per desenvolupar activitats i iniciatives pròpies que han de tenir el suport i l’empenta de l’Ajuntament.


Biel Vicens

2 comentaris:

  1. Hipòcrites, això es la paraula. Sou uns hipòcrites.

    Repassant la feina feta pel PSM en 4 anys (publicada en aquest blog) trobam que els dos primers anys de legislatura vareu demanar quines activitats hi havia programades pels joves i criticareu la manca d' informació a l' oposició sobre el funcionament del casal de joves. Ahh i com estava es tema d' un bus per la festa de fi de curs, una feina maratoniana i constructiva només faltaria. Els altres dos anys ni una simple pregunta en relació als joves. I per suposat en cuatre anys ni una proposta, ni una alternativa. Realment us importen els joves???

    La feina del PP en aquest aspecte ha estat sincerament molt pobre, nefasta, però la vostre tot i que està un poquet millor tampoc es per tirar coets!!

    ResponElimina
  2. Com a jove, agraesc que s'ens demani opinió sobre futures activitats i s'ens informi de com funciona el nostre poble, ja que molts de nosaltres si no s'ens dona tot mastegat, no ens impliquem. Crec que és important un canvi, no només amb temes relacionats amb el oci, sinó en també amb l'educació, important, sobretot en els que estan entrant ara a la joventut i encara poden canviar el fatídic habit de passar-se tot el sant dia al bar jugant a poker.

    ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.