21 de març del 2011

Tenim un gran repte de redreçament de l'activitat cultural i d'oci a Llubí

Una de les observacions més compartides de les reunions participatives sobre Quin poble volem que ha organitzat el PSM durant aquests mesos és la manca d’una oferta diversificada i continuada d’activitats culturals, d’oci i lleure a Llubí.

En aquest sentit, es va fer a l’equip de govern de l’Ajuntament de Llubí una pregunta sobre aquesta matèria. La resposta: durant tot el 2010, si no tenim en compte els actes tradicionals que es fan per les festes i fires, l’Ajuntament va organitzar les següents activitats:
3 representacions + 1 representació de l’Escola Duran-Estrany; 2 xerrades (sobre producte local i sobre drets dels consumidors); 1 presentació de llibre. No hi ha excursions significatives, ni cinema, ni diada sobre cap tema, ni tampoc concerts o activitats musicals fora del període de festes.

Consideram que la política cultural de l’Ajuntament ha estat molt deficient, molt especialment la que s’adreça al públic més jove. Les activitats culturals, d’oci i lleure no s’haurien de concentrar només durant les festes, haurien de ser molt més continuades i sobretot molt més diversificades.

Falten conferències i xerrades sobre temes d’actualitat, sessions informatives per a joves, cinema, més teatre, excursions i sortides per conèixer el patrimoni de Mallorca i de Llubí, tallers artesanals i mediambientals, algunes diades o jornades sobre temes específics, etc.

En canvi, s’ha de donar l’enhorabona per l’empenta que s’ha produït en el cant coral i les activitats organitzades en aquest aspecte, i també per algunes activitats com ara els concerts de joves intèrprets.

Un ajuntament ha de dinamitzar el poble i vetlar per la qualitat de vida de les persones. Educació i cultura haurien de ser prioritats fonamentals. Entre tots tenim un gran repte per redreçar la inactivitat d'aquests anys.
En aquest sentit, és important aconseguir una comissió de cultura formada per diferents voluntaris i representants de les entitats culturals del poble de tal manera que tengui una funció assessora i consultiva.
Aquesta comissió ja es va crear quan governava el PSM a legislatures passades i sempre es va valorar molt positivament la funció que desenvolupava. Segueix essent una bona proposta. A vegades no importa crear moltes coses noves, sinó potenciar i millorar fórmules que han demostrat que anaven bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.