5 d’abril del 2011

10 reflexions a l'aprovació de les futures Normes Subsidiàries de Llubí


Avui, en Ple extraordinari, s’han aprovat provisionalment les Normes Subsidiàries de Llubí, és a dir, l’adaptació d'aquestes al Pla Territorial de Mallorca. El PP ha votat a favor i els regidors i regidores del PSM-Entesa Nacionalista han votat abstenció. 10 reflexions sobre el tema:
1. Les Normes Subsidiàries són el document normatiu més important per marcar l’actual i futur desenvolupament urbanístic i territorial d’un municipi.
2. És una llàstima que les NNSS s’aprovin únicament amb els vots del PP i l’abstenció o la negativa dels altres grups polítics. Un tema així mereix un consens molt treballat i ampli.
3. És lamentable que durant aquests 4 anys de legislatura en cap moment s’hagi tractat el tema de les Normes a l’Ajuntament, i que el PP no hagi fet
ni una sola reunió informativa oberta a tot el poble.
4. Si aquesta darrera setmana l’Ajuntament ha informat els grups polítics ha estat perquè el PSM així ho havia exigit, però la informació ha estat molt deficient per aquells grups que tenen i demostren poca experiència en qüestions territorials i urbanístiques.
5. L’equip de Govern no ha presentat un document suficientment explicatiu i ben detallat de la comparativa entre les normes vigents ara mateix i les noves normes.
6. S’ha perdut una ocasió per millorar encara més les Normes Subsidiàries (NNSS) de Llubí en temes urbanístics i d’ordenació territorial i corregir algunes deficiències i temes mal resolts.
7. Lluny de sectarismes, el PSM, a través del conseller de Medi Ambient i Mobilitat, ha pogut ajudar (i molt!) a desbloquejar les NNSS a la Comissió Balear de Medi Ambient després de l’aprovació inicial que s’havia fet el febrer de 2007.
8. El PSM no vol obstaculitzar que Llubí tengui unes NNSS adaptades al Pla Territorial de Mallorca (amb les repercussions que això comporta), però tampoc vol ser responsable d’aquestes modificacions i menys encara de la manera com s’han tramitat amb un ple desconeixement i desinformació per part de la població de Llubí.
9. El PSM reclama una política urbanística i territorial més oberta i amb molta més transparència i informació cap al ciutadà.
10. L’aprovació d’aquestes NNSS, la desinformació i falsedats sobre la variant de Llubí, el fracàs del solar de l’Escoleta, el canvi de zones verdes i la manca d’informació sobre certes unitats d’actuació són exemples clars d’allò que no volem per a Llubí!

6 comentaris:

  1. Hem podeu explicar el punt 4?? ho deis pel l' equip de govern? i el punt 6. No us queixeu, si es podien millorar perque no presentareu una esmena al projecte que va estar 45 dies hàbils a exposició pública.
    Les normes s' adapten al nou pla territorial de Mallorca, no hem de ser curts. Es que no vos va be res, sempre teniu o bony o pua.

    ResponElimina
  2. ANÒNIM té raó, el punt 4 no s'entén gaire. I sobre el punt 6 també, per què no vàreu presentar millores (si és que és així)?.

    Biel Coramet.

    ResponElimina
  3. Les NNSS són elaborades per un equip especialitzat, tenen una memòria ambiental (76 pàgines +annexos), addenda ambiental (88 pàgines+annexos), memòria estudi econòmic i financer 43 pàgines), 71 arxius de plànols, més document Normativa (el més important,123 pàgines).
    L’Ajuntament ha dedicat 2 sessions informatives les dues darreres setmanes (en quatre anys!) per explicar-les. Varen donar els disquets a l’oposició i no hi havia la part més important: tota la normativa. El PSM la va haver de reclamar després al secretari de l’Ajuntament.
    És evident que no són les formes, ni el temps suficient, ni la manera de treballar durant 4 anys que faciliten que l’oposició o els ciutadans puguin fer esmenes o al·legacions. L’adaptació al Pla territorial era una oportunitat per millorar molts aspectes del planejament i ordenació del municipi, però es tracta d’una feina de mesos i conjunta si es vol fer bé i si realment es vol fer amb consens.
    Estar 45 dies a exposició pública no és un mecanisme de participació vàlid per la majoria de llubiners, que ni saben què està en exposició pública.
    Un document tan important hauria de ser informat més correctament, tant als veïns com als grups de l'oposició. I informar no és donar un disquet ple de documentació.

    ResponElimina
  4. Biel coramet, potser Anònim té raó. Però quan una persona utilitza segons quins tipus de vocabulari, crec que perd la raó, especialment si es fa des de l'anonimat. Allò més fàcil del món és tirar la pedra i amagar la mà. De tota manera quan tires una pedra i amagues la mà, generalment, quedes molt lluny del blanc.
    Al manco gràcies al PSM molts sabem (si si primera persona del plural) que s'han aprovat les NNSS de Llubí.
    Ahh!! jo entenc perfectament tots els punts explicatius que es fa al primer comentari

    ResponElimina
  5. L'explicació és satisfactòria. Pens que el PSM fa una gran labor.

    És cert que determinades formes resten raó. Per altra part, això de l'anonimat és un recurs vàlid sempre que sigui des del respecte. Amagar-se rere unes paraules permet a determinades persones expressar-se amb comoditat, o simplemet expressar-se. És un recurs que he utilitzat en algunes ocasions, però que ara no em cal.
    Biel Coramet

    ResponElimina
  6. Acròmin he de donar-te la raó quan dius: "... això de l'anonimat és un recurs vàlid sempre que sigui des del respecte."
    Expressar-se anònimament no sempre és sinònim de covardia.

    ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.