25 de maig del 2011

Reflexions després del 22 de maig

Després de fer una anàlisi tranquil·la dels resultats electorals a Llubí, el primer que s’ha de fer és donar l’enhorabona al PP que, tot i la important pèrdua de vots i de la majoria absoluta, continua essent la força política més votada.
De la mateixa manera, volem donar les gràcies a tots els llubiners i llubineres per l’ampli suport que ha rebut la nostra candidatura. Un increment de vot del 45% que ens situa únicament a 87 vots del PP, i que s’ha traduït en un regidor més per al PSM i molt a prop d’obtenir el 5è regidor.
Amb independència de qui governi finalment l’Ajuntament de Llubí, sincerament, allò important és veure la implicació i complicitat que es pot generar en el nostre poble per imaginar-nos, tots junts, sense exclusions, un Llubí millor.
D’acord amb els resultats, sobre la taula hi ha ara mateix dos projectes polítics majoritaris ben diferenciats. Per una banda, el projecte del PP, prou conegut per tots, i que com a força més votada necessita esbrinar si comptarà amb el suport estable de qualsevol altre grup municipal. I de l’altra banda, el projecte polític del PSM, que cerca un canvi de prioritats a Llubí i sobretot una altra manera de fer política.
Des del PSM entenem que Llubí ha posat clarament de manifest a les urnes que vol un canvi polític al municipi (el 58% dels vots) i per això el PSM no contribuirà a cap pacte que signifiqui continuisme o mantenir les polítiques implantades a Llubí durant els darrers 8 anys. En aquest sentit, des del PSM volem fer públic que si el PP no obté la majoria suficient per governar, tenim i sempre tendrem la mà estesa als altres grups municipals per governar des de la pluralitat, el compromís i la coincidència programàtica.
Lluny del mercadeig de cadires o de pactes inexplicables, que lamentablement sovint es produeixen en aquests casos, des del PSM volem manifestar la nostra predisposició i il·lusió per governar Llubí amb transparència, amb respecte a la voluntat que els llubiners expressaren a les urnes i amb el compromís i la seriositat que es mereix el nostre poble.
Estam plenament convençuts que Llubí pot tenir un nou govern municipal obert i plural, que deixi de banda el conformisme i la inèrcia d’aquests darrers anys. I per això aquests dies treballarem per facilitar un canvi en positiu al nostre municipi. Però també estam convençuts que això no es pot fer a qualsevol preu, sinó des de la sinceritat, el compromís i el respecte a la voluntat expressada pels llubiners i llubineres.

19 comentaris:

  1. Ara vorem si els altres partits també estan favor d'un canvi, ajudant-vos a governar i plantejant un pacte coherent amb els seus vots, o si desgraciadament s'han cegat sols per la possibilitat de tenir el poder a les mans un cert temps.

    ResponElimina
  2. Es el moment de canviar, tal i com demanva l'eslogan del P.P.; seria desitjable que així ho poguessin veure els altres dos candidats, ja que la gent del carrer demana la seva implicació per acabar amb 8 anys de govern inactiu i estèril, i ara es pot!

    ResponElimina
  3. sera alcalde pp amb suoport de cxi

    No crec que sigui alcalde cxi amb suport de pp. Un any ja va passar ...

    ResponElimina
  4. Tc qui manco hi sap mes hi diu

    ResponElimina
  5. Pot ser que qui manco hi sap més hi diu, però el que ha dit TC és veritat que ja va passar una vegada. De totes maneres pens que el PSM ha de fer el possible per què el PP no tengui la batlia, ara bé, sense abaixar-se el calçons. Es a dir, hi ha tres partits que poden formar govern tenint en compte els seus programes i un respecte escrupulòs a la proporcionalitat dels vots. El PSM ha triplicat en vots tant el PSOE com CxI

    ResponElimina
  6. El PSOE no hi hauria de ser!! Aixi a lo millor tendriem majoria absoluta!!

    ResponElimina
  7. El qui vol Peixos que se banyi es cul

    ResponElimina
  8. Si el psm vol governar haurà de cercar pactes no pensin que el votaran perquè si

    ResponElimina
  9. té raó Anònim: qui manco hi sap mes hi diu. Ningu sap que passara, o no?
    Aixxo es com fer una aposta, o una porra, jo no sé, jo dic, pens, crec, i pot ser que vagi errat, però el temps ens treurà de dubtes. M'hi apost un pinyol d'oliva.

    ResponElimina
  10. ... i un añ va se alcalde na margalida m. amb es vots des pp. Si m'equivoc que rectifiqui anònim que veig que te memori

    ResponElimina
  11. Crec que el PSOE com qualsevol altre partit és pot presentar a les eleccions allà on vulgui, però si que es veritat que si sumam els vots de PSM i PSOE haguessin fet majoria absoluta. Supòs que el PSM no espera que el votin per res tothom demanarà alguna compensació, ho trob normal. Però el que també trob normal és que el PSM no ha de fer pactes a qualsevol preu, com han dit per aquí dalt, el PSM vatriplicar en vots al PSOE i a CxI, per tant segons la meva modesta opinió el PSM ha de tenir la batlia els 4 anys una altre cosa és el repartiment d'àrees. En Biel V seria un gran batle, ho va demostar durant el debat de candidats, no hi va haver color.

    ResponElimina
  12. no se perquè feies tantes teories, el cap de llista de CxI el vespre de les eleccions va dir que ell seria el nou batle, a més pel poble diuen que PP i CxI ja han tancat un acord. PSM i PSOE a l'oposició i d'aquí 4 anys ja ho veurem. Ahh!! per favor que els de CxI no diguin més que la seva aspiració era treure el PP del govern, massa mentides.

    ResponElimina
  13. Indignat te puc dir que hi ha gent interesada en posar en boca del candidAt de cxi coses que no ha dit els pactes no es fan amb una hora despres de les eleccions i es qui sa creuen aquestes històries no tenen ni puta idea de com funciona sa politica

    ResponElimina
  14. Els qui diuen mentides son els qui escampen aquestes històries ridícules i absurdes

    ResponElimina
  15. Estic més tranquil, pareix que els anònims xerren de coses que saben, gràcies per la informació

    ResponElimina
  16. El PSM de Llubí pens que no cercarà pactar, a corre cuita, amb ningú per anar encontra de cap candidatura. No ho ha fet mai ni ho farà. Sempre sol treballat en positiu, i per tant, si hi ha pacte serà per buscar el millor pel futur del nostre poble i, sobre tot, de les seves persones. Bé és vera que sí miram els resultats el traspàs de vots s'ha fet en favor del PSM, i per tant, i els votants dels altres partits segur que no tenien cap intenció de donar el vot al PP, sobre tot els de CxI, ja que posats a votar a cavall guanyador de la dreta haurien votat al PP, com han fet a altres indrets. Si no ho han fet és perquè pensen sense cap mena de dubte que la política s'ha de fer amb un altre terennar. Pensant en l'opinió dels joves, amb els seu gustos o preferències i amb les necessitats de suport a la gent major. En definitiva, no pensant tant en infraestuctures i més amb les necessitats actuals i futures de tots i totes.

    ResponElimina
  17. Joan, estic totalment d'acord amb tu. Crec que el PSM ha de cercar acords en tranquilitat, sense voler fer acords per anar en contra de ningú. El PSM té un projecte ben definit no necessita anar en contra de ningú.

    ResponElimina
  18. Com van les negociacions

    ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.