8 de juny del 2011

El PSM a favor d'un canvi en positiu a Llubí

Tal i com vàrem informar, des del PSM hem continuat les negociacions amb el PSIB-PSOE i amb Convergència per les Illes, per arribar a un pacte de govern coherent, responsable i sincer sobre unes bases programàtiques clares i amb la màxima transparència. De fet, des del PSM hem volgut fer públiques les nostres propostes des del primer moment.

Volem agrair als responsables del PSIB-PSOE la seva actitud i predisposició, favorable en tot moment a permetre un pacte en positiu a Llubí. D’altra banda, lamentam que a dia d'avui no hi hagi acord amb els representants de Convergència, i que això dificulti aconseguir el govern municipal de canvi que molts llubiners i llubineres (la gran majoria) han volgut a través dels seus vots.

Una de les condicions que ha plantejat Convergència per les Illes ha estat que Convergència pogués canviar cada any el regidor a base de renúncies. Des del PSM consideram que aquest fet no és convenient, ja que la gent vota un candidat/a i, així i tot, si tots els grups polítics fessin el mateix es donaria una imatge molt poc rigorosa i de poca estabilitat a l'Ajuntament. No obstant això, entenem que és una decisió que correspon a la pròpia força política.

El tema principal de desavinença amb Convergència ha estat la seva exigència que no hi hagués cap dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Llubí. Des del PSM consideram que avui en dia és imprescindible que la batlia disposi d’una dedicació exclusiva per poder atendre el dia a dia dels assumptes municipals i les necessitats dels ciutadans. A més, permet organitzar i coordinar la feina diària dels funcionaris compartint el seu horari de feina.

No hi ha cap argument vàlid per desaprofitar o tudar un recurs que ofereix el Govern de les Illes Balears als pobles de menys de 5000 habitants que no tenen capacitat per pagar com a mínim una dedicació exclusiva al seu ajuntament. Una dedicació exclusiva necessària que, a més a més, paga el Govern i que a l’Ajuntament just li suposa la part empresarial de Seguretat Social (gairebé el mateix que les dietes i assistències que cobrava la batlia quan no existia aquesta possibilitat).

Cap dels ajuntaments petits segur que no renuncia a aquesta dedicació exclusiva, i no entenem per què en el cas del nostre poble s'ha de renunciar a una millor atenció a les necessitats de Llubí i dels llubiners i llubineres.

Fins ara, no s'ha arribat a fer una negociació de les àrees de govern, tot i que, des del PSM en tot moment tenim la màxima predisposició a acords en aquests aspectes, ni tampoc s’ha arribat a negociar el programa a aplicar (una cosa molt important per nosaltres i que per això hem plantejat una proposta).

Una altra condició de Convergència és tenir el representant de l'Ajuntament a la Mancomunitat del Pla. Consideram que el nomenament dels representants als diferents consorcis i entitats s'ha de fer per coherència amb el repartiment d’àrees de govern i, en tot cas si hi ha coincidències, amb el criteri de proporcionalitat amb els resultats electorals

Hem convidat Convergència per les Illes que es repensi el seu posicionament, per tal d’arribar a un bon acord programàtic i de govern que faci possible un canvi real a l’hora de fer política en el nostre poble. Nosaltres sempre estarem oberts als acords amb altres grups polítics mentre siguin coherents, responsables i transparents.

32 comentaris:

  1. A mi m agrada mes un pacte tipo alcudia

    ResponElimina
  2. Pot estar segur que a l'ajuntament de llubí el més possible és un pacte tipo alcúdia. El que passa només hi haurà coincidència amb un personatge, l'altre serà diferent. Bé, diferent diferent no, el partit manco votat,(un poc més i no entra)és a dir, que el poble li ha girat l'esquena totalment, donarà la batlia al PP. A jo un pacte tipo alcúdia no m'agrada però a llubí és bastant possible.

    ResponElimina
  3. llop, la batlia la tendrà per ser el partit més votat o no?

    ResponElimina
  4. Si si, si no hi ha pacte PSM PSOE CxI tendrà batlia per esser el més votat, és adir, el que va guanyar les eleccions. Però pensa que hi ha pactes públics i pactes encoberts, no fa falta que CxI els voti(pacte públic), només amb l'abstenció o que es votin a ells (pacte encobert) el PP tendrà la batlia. Els de CxI es presentaven per poder treure el PP de la batlia, això deien al manco quan anaven per les cases fent propaganda.

    ResponElimina
  5. Sí, Sí! i mentre el PP es frega les mans: "voltros discutiu i digueu beneitures que jo tendre la batlia quatre anys més, de moment segurament en minoria però, ja caurà qualqu a les meves xarxes (temps al temps)"

    ResponElimina
  6. Aquest llop tenia raó. CxI diu al seu facebook que dissabte s'abstendrà i d'aquesta manera donarà la batlia al PP (pacte encobert). Com sempre els antics UM i ara CxI prediquen allò que no creven, no volien PP i els col·loquen una altra vegada al govern

    ResponElimina
  7. No acab d' entendre quin era l' objectiu de CxI en aquestes eleccions. Hi ha l' oportunitat de canviar de govern i ho desaprofiten. S' excusen en tonteries per evitar que hi hagi un pacte (tan amb el PP com el PSM i PSOE) i a damunt volen quedar com els que volien impedir que Llubí gastas doblers amb una dedicació exclusiva. Hem dona la impresió, o millor dit, tenc la sensació que CxI o UM o el que es diguin s'en han enrigut sense escrúpols de tots els altres grups politics que els havien oferit fer un pacte (PP, PSM, PSOE) i el que es pitjor: de tots es llubiners. No tenen vergonya i a damunt van d' amagats.

    ResponElimina
  8. Abstenció vol dir pacte encobert? anuciar-ho es anar d'amagat?aaaaaaaaaaaaaaaa

    renunciar a una batl.lia "por un puñado de dolares" de dedicació exclusiva, que santa barbara vos conservi sa vista.

    ResponElimina
  9. Sé que l'anonimat dóna molt de coratge, però seria convenient que els partidaris d'un partit que en teoria preten assolir una batlia sense tenir majoria absoluta tenguessin una mica més de contenció verbal i humilitat, però sobre tot de respecte per altres opcions polítiques que, tot i ser minoritàries, tenen el mateix dret d'intentar dur els seus projectes endavant que altres opcions polítiques. Trencar els ponts no portarà enlloc.

    ResponElimina
  10. Abstenció en aquest cas val dir pacte encobert, així de clar. Sinó per què CxI s'ha reunit tantes vegades amb el PP (i avui tenien, ja que supòs que no la faran, una altra reunió amb el PP) Tenien sa clau per que el PP no governàs a Llubí i no l'han volguda utilitzar. Els candidats de CxI deien per davant i per darrera que es presentaven per enviar el PP a la oposició, idò mira l'envien al govern. Son uns mentiders. Si no li volen dir pacte encobert digueu-li pacte a l'ombra. I sino fixau-vos a partir d'ara quantes propostes durà endavant el PP amb l'abstenció de CxI; segur que moltes. Tant si vos agrada com no això és un pacte encobert.
    La dedicació exclusiva només és un puñado de dolares pels de CxI que tots sabem quin era el seu objectiu en la política FORRAR-SE. Per això veuen la dedicació exclusiva només com doblers i com que no la poden tenir ells no volen que ningú la tengui. Bé ningú no, el que no volen és que la tengui el PSM, si la té el PP els es igual. Convergents, que sant Judes vos conservi les bones maneres de fer política

    ResponElimina
  11. Esglaiat, a quin partit es refereixes quan dius "un partit que preten assolir una batlia sense tenir majoria absoluta" Hi ha quatre partits que volien la batlia i ara cap té majoria absoluta

    ResponElimina
  12. Abstenció, en aquest cas, vol dir no donar suport al canvi que la majoria de llubiners demanava. Els dos partits que havien augmentat vot en aquestes eleccions eren el PSM i el PSOE. El vot de càstig a PP i a UM o el seu eufemisme CxI era més que evident.

    L' anar d' amagat es jugar a dues bandes amb unes condicions on els que hi sortien perdent eren els llubiners i llubineres i cercant la manera de sortir nets i intentant fer veure a la gent que l' intenció era fer un pacte. Un dia no fareu falta (ara ja no en feis, ara feis nosa però un dia ni això).

    ResponElimina
  13. Es que te picor que sa grati fa trenta anys que fos feim nosa pero seguirem pero aquí estam

    ResponElimina
  14. Ahhh enhorabona Per lo d alcudia "mans netes"

    ResponElimina
  15. FRANCESC PERELLÓ FELANI9 de juny del 2011, a les 13:21

    No crec que arribem enlloc desqualificant-nos els partidaris d'un partit i un altre d'aquesta manera i, a més, fent servir l'anonimat. La decisió de Convergència és ben legítima, tot i que alguns com jo mateix no la puguin acabar d'entendre. Per ventura, si algú m'ho ho explica i argumenta en podré tenir referències i extreure'n unes conclusions. Ara bé, també és ben legítima la postura del PSM-EN de no acceptar segons quines coses. Sé com han anat les negociacions i els quatre regidors electes del PSM-EN tenen el meu suport per així com han fet les coses. Coneixent en Biel Vicens i la seva manera de ser, crec que la política que durà a terme el PSM-EN serà constructiva i que no anirà a fer una política destructiva basada en dir NO a tot allò que presenti el PP.

    ResponElimina
  16. El PSM no espera a tenir els seus a la presó, fins hi tot gairebé hi van tancar el partit , a actuar. No tendríem les mans netes si haguessim aplaudit lo d'alcúdia. Evidentment si hagués estat de UMCxI segur que estarien ben contents per que lo unic que teniu es comandera passi el que passi.

    ResponElimina
  17. Llop, abstenció no vol dir pacte encobert, vol dir abstenció... no hi ha cap llei divina ni humana que obligui a ningú a pactar amb el PSM, per molt de greu que te sàpiga.

    ResponElimina
  18. Andreu Perello contesti9 de juny del 2011, a les 13:36

    Hola som n andreu de ses planes acaben ja amb aquesta polémica que es molt desagradable per tots i tothom a a fer feina per llubi q es ele importa

    ResponElimina
  19. Tòfol, jo no he dit que CxI hagi de pactar amb el PSM. Lo unic que he volgut dir és que si CxI s'absten és per que directament no podien pactar amb el PP, ja que directament ho havien dit durant tota la campanya. Cada partit pot pactar o fer el que vulgui això és la llibertat democràtica.

    ResponElimina
  20. És molt fàcil escriure i no posar el nom.
    És claríssim que qualsevol partit polític pot actuar de la manera que trobi més convenient pels seus interessos. Així ho fa el PP, el PSM, el PSOE i CxI, ara bé hi ha postures que per respectables que siguin, és possible que siguin dificils d'entendre, al manco per un servidor. Els 4 regidors que han participat a les negociacions per arribar a un pacte amb el PSOE i CxI tenen tot el meu suport i crec que el de tota l'agrupació.
    Crec que Llubí perd una oportunitat molt important per intentar canviar les formes de fer política on la participació ciutadana, la transparència, la il·lusió i, sobretot, la imaginació d'un grup renovat haguessin permés veure un Llubí diferent. Encara ara no entenc els motius pels quals CxI no els ha interessat pactar amb PSM i PSOE, no em crec que només sigui per la falta d'acord sobre l'existència o no de la dedicació exclusiva

    ResponElimina
  21. Bon dia a tothom.
    Jo el què penso és que xerrar per xerrar és això: xerrar! CXI crec que té la opció que entre el grup es decideixi. Què és això de que ja es deia què pactarien tota la campanya? Qui ho ha sentit? Deis noms i deixau d'acusar al "m'han dit". No pactar amb el PSM i el PSOE no vol dir voler què el PP tengui l'oportunitat de governar. Jo crec què tothom ha de tenir uns principis i quan veus què no n'hi ha cap que es contempli ni es té en compte és quan es decideix posicionar-se i no fer res. Cada un que pensi el què vulgui que per això som democràtics; el que passa és que arriba un moment que es té la sensació de què o "vens amb jo o ets un merda". Perquè, seria deifererent i seriem genials si haguessim pactat amb voltros no? Cada un que reflexioni que noltros ho hem hagut de fer molt. Bon dia!

    ResponElimina
  22. Ara entenc q a la guerra civil mos matass com a cunills

    ResponElimina
  23. Ara entenc perque a la guerra civil mos matassim coma cunills uns als altres quina llastima

    ResponElimina
  24. Biel Alomar i Serra, coves9 de juny del 2011, a les 18:53

    Perdonau la meva poca destresa amb aquests temes de les TIC, som en BIEL COVES i no he sabut com introduir les meves dades i ....

    Bon dia a tots i a totes, la veritat és que les desqualificacions no duen enlloc i aquesta situació no és gens agradable i crec que les desqualificacions, i més si es fan des de l'ombra no duen enlloc.
    Anem per parts:
    1.- Durant la campanya i la precampanya vaig parlar amb membres qualificats de tos els partits que es presentaven, fins i tot amb la gent del PP. Com és normal no vaig coincidir per res amb els plantejaments i els pronòstics que feien els del PP; però amb les converses que vaig tenir amb en Joan Porret, amb na Margalida Miquel, amb en Miquel fiolet o amb en Xisco Sordet hi vaig veure un mateix missatge: ganes que a LLubí canviassin les coses i que el PP perdria la majoria absoluta. No sabiem ben be com, però tots veiem que un dels tres treuria un altre regidor i el missatge següent per part de tots els interlocutors era amb la idea de fer un pacte de governabilitat i de canvi. Doncs, què ha passat des del dia de la Festa de s'Ermita fins avui? Per què aquell missatge que vaig entreveure no va envant? M'agradaria escoltar la resposta.
    2.- Com potser que no vagi envant la proposta d'un canvi per Llubí sota l'excusa d'una dedicació exclusiva que, per cert, la LLEI 20/2006 al seu article 74.1 contempla clarament.
    Llegiu-lo i ho podreu comprovar. "Aquí hay gato encerrado". Jo demanaria una explicació clara i llam`pant i fora coverbos dels motius perquè CxI ara no li interessa aqeust Pacte. A lo millor Andreu de ses Planes, dic Andreu perquè és l'únic que s'ha identificat, com cal, m'ho podries explicar.
    Gràcies.

    ResponElimina
  25. Anònim: Que el PP guanyés amb uns quants de vots més no vol dir que la majoria de gent de llubí vulgui aquest govern, això és el que jo entenc amb els resultats de les eleccions. Jo pens que amb aquests números la majoria volia un canvi de govern per el nostre estimat poble de Llubí, i que desgraciàdament veig que no podrà ser gràcies a Cxi. Vosaltres no pensau que a la majoria de gent, com es pot comprovar amb els resultats, estaria més contenta amb un pacte d'esquerres?
    Qui no ho veu així és que no hi vol veure!

    ResponElimina
  26. Veig que m'he perdut la polèmica matinal.
    Estic totalment d'acord amb els que no han sortit com a anònims i han demanat que s'aturin les desqualificacions i les bregues desagradables. És molt més raonable que els comentaris permetin la reflexió i el diàleg, obert a persones de qualsevol opció política.
    En tot cas, davant certes desqualificacions consider que he de respondre:
    1) Vull deixar clar que ELS QUATRE regidors del PSM tenim feina, i no tenim CAP necessitat de mercantilisme en matèria econòmica per obtenir la dedicació exclusiva. De fet, en cas de tenir-la, qualsevol de nosaltres hauria d'haver fet renúncies personals importants. Si la demanàvem era perquè consideram bàsic per un bon govern que hi hagi qualcú el dematí a l'Ajuntament. A més de l'atenció directa als ciutadans que venguessin el dematí i del contacte amb els funcionaris (molt important), crec que és molt difícil aconseguir ajudes del Consell i del Govern només actuant els horabaixes i caps de setmana. Quan dic ajudes, no em referesc per les àrees que dugués el PSM, sinó per les que haguéssim duit tots (en cas d'un pacte volíem que ens anàs bé a tots). Per tant, això era bàsic per a tots, i sobretot per Llubí, i no dubt que tots els partits volem el millor per Llubí.
    2) En cap moment els regidors hem volgut imposar un pacte fet nostre als altres. Vàrem fer un document (i el publicàrem perquè volem ser transparents) fent una proposta, que no era un rodillo per ningú. A la darrera reunió de negociació no ens negàrem a les reivindicacions que es plantejaren des de Convergència ni des del PSOE, i alguna d'aquestes reivindicacions tenia un cost econòmic, per la qual cosa no crec que els motius de trencament siguin econòmics. En el punt de la dedicació exclusiva es varen trencar les negociacions directament, i no es va arribar a cap debat dels programes ni de les àrees de govern. Personalment puc dir que em sap greu que no es debatés quin Llubí volem. Hagués entès més una divergència ideològica sobre com volem que sigui Llubí, que no una exigència que significava una dificultat molt gran per TOT l'equip de govern, i per als llubiners en general.
    Finalment, vull deixar molt clar que respect l'opció que ha pres Convergència, que en té tot el dret. El fet que jo pensàs que no volien la continuïtat de la dinàmica del govern del PP, no implica que no se'ls hagi de respectar.
    També vull aprofitar l'ocasió per agrair a tots els que ens varen permetre els bons resultats que tenguérem, i mostrar el compromís per fer feina pel poble com a regidor, encara que sigui des de l'oposició.

    ResponElimina
  27. Biel Coramet
    CxI és l’únic partit que no vol pactar, cosa que em sembla MOLT LEGÍTIMA. No es deu sentir còmode amb cap altre partit. Idò que governi el PP, no passa res!

    Personalment crec que un pacte AMB GANES I VOLUNTAT hagués estat positiu per dur una política diferent a la del PP. Ha estat un llàstima. Però vist com ha anat tot, pens que és millor no pactar. Quatre anys són molt llargs i estar incòmodament en un govern no és SA per a ningú.

    Una altra cosa que tampoc entenc és la seva postura sobre la dedicació exclusiva. Pens que és indispensable perquè un ajuntament funcioni bé i sigui eficient.

    Que governi el PP (amb una dedicació exclusiva), és la llista més votada i ho pot fer. Quatre anys més de sequera ...

    ResponElimina
  28. Perdonau la meva ignorància, però com llubiner m'agradaria saber dues coses si qualcú me les pot dir: a quant puja el sou mensual d'aquesta dedicació exclusiva tant polèmica? i, sobre tot, quins motius exposa CxI per no voler que en Biel Vicens tengui un sou com a batle?

    ResponElimina
  29. 2370 euros nets. Aquets doblers els paga integrament el govern autonòmic, l' ajuntament a part ha d'assumir el cost de la seguretat social. Perque CxI no vol cap dedicació exclusiva no ho tenc massa clar.

    ResponElimina
  30. Gràcies Tomeu per la informació del sou, però el que volia saber amb la segona pregunta era si CxI no vol cap dedicació exclusiva o no la vol per al possible batle.

    ResponElimina
  31. Mercantilisme?
    Cost de la seguretat social a càrrec de l’Ajuntament?
    Fins el moment he vist escrits aquests arguments per rebutjar la dedicació exclusiva.

    Vull deixar algunes preguntes per tal que ens puguin servir de punt de partida per una reflexió:

    Qui és el gerent d’un ajuntament? Qui ha de passar comptes dels resultats davant els “propietaris” de l’empresa? Quants de gerents d’empreses coneixeu, que es dediquin a la gerència de l’empresa per la que han estat “contractats”, únicament en el seu temps lliure? I a quants d’accionistes de l’empresa els és ben igual que el gerent passi de tant en tant per les oficines i no li vegin massa el pèl perquè hi va a estones? No vos pareixeria una empresa, com a mínim curiosa?

    Què significa esser eficient? Es possible que gastant 1000 euros en manteniment del cotxe en pugui estalviar 10000 amb reparacions? Algú canvia l’oli al cotxe i el paga?

    Tenen les mateixes possibilitats i costs personals per ser batlle de Llubí , un pensionista o un treballador assalariat d’una empresa privada? I un petit autònom o un que viu de rendes i en té moltes?

    ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.