19 de novembre del 2013

El Ple de l’Ajuntament reprova el batle de Llubí

Al Ple d'ahir, amb el vot favorable de tots els grups de l'oposició, es va aprovar la moció que havíem presentant els regidors del PSM-EN, de reprovació al batle de Llubí per la seva actitud i posicionament a la darrera Assemblea de batles de Mallorca, on va votar en contra d'una moció de rebuig al TIL tot i que a l'Ajuntament s'han aprovat diverses mocions contràries al TIL.
A la darrera Assemblea de batles de Mallorca, el batle hi era present i convocat com a batle de Llubí i no com a Joan Ramis, militant o simpatitzant del PP a Mallorca, i per tant en aquell moment i a una reunió oficial, representava institucionalment a tot el poble de Llubí i al seu Ajuntament. 
A l'Ajuntament de Llubí s'ha tractat el tema del TIL en repetides ocasions, a través de mocions municipals de diversos grups polítics i sempre amb l'esperit i el contingut clar i inqüestionable d'exigir la seva retirada i la seva no aplicació pels greus perjudicis que pot causar als nostre centres educatius, al model d'escola integrador i participatiu consensuat durant dècades, i a la nostra llengua i cultura. Cada cop que s'ha tractat el tema, l'Ajuntament de Llubí en Ple ha aprovat aquestes mocions i aquest posicionament. Fins i tot, l'Ajuntament de Llubí ha aprovat una declaració institucional en aquest sentit i a la balconada de la casa consistorial s’hi poden veure els símbols inequívocs de la postura institucional de l'Ajuntament. 
Cal remarcar que en aquestes mocions el batle i el grup del Partit Popular ni tan sols s'han posicionat en contra, sinó que ha optat (la majoria de vegades) per la callada i obstinada abstenció. 
Llubí no ha expressat només el seu parer a través del seus representants democràticament elegits, sinó que s'ha visibilitzat també a les reivindicacions en contra del TIL amb la presència de llubiners i llubineres, d'alumnes, pares i mares, docents i associacions d'AMIPAS, que sens dubte representen tota la comunitat educativa de Llubí.
Però el batle, en lloc de representar la comunitat educativa del poble i el posicionament majoritari dels representants del poble a l'Ajuntament, es va posicionar a l'Assemblea de batles a favor del TIL i en contra de la moció que es presentava i que reclamava clarament la retirada del TIL i condemnava les amenaces i actituds de menyspreu a la comunitat educativa, entre d'altres. 
És evident i inexcusable que s'ha volgut prioritzar el partidisme i la conveniència personal per sobre de l'obligació ètica i moral de defensar el posicionament de l'Ajuntament i respectar l'opinió i el sentir del municipi. 
És trist haver de fer la primera reprovació pública d'un batle a Llubí. Però aquesta actitud partidista i vergonyosa mereix una reprovació pública ja que entenem que allò que ha passat no és ni innocu ni anecdòtic, és simplement una intolerable falta de respecte al poble de Llubí.
Demanam al Sr. Batle que reflexioni, i que no s'amagui darrere d'excuses incomprensibles o estratègies cojunturals. El camí és la retracció pública de la seva actitud i tornar a guanyar el respecte d'aquest Ple, altrament, haurà perdut una gran part de la seva credibilitat i li podem assegurar que la confiança i respecte que fins ara ha tengut el nostre grup municipal.

1 comentari:

  1. Com pot donar l'esquena al poble que és el que li ha permès ser on és!?... El que no va tenir en compte és que el poble tendrà memòria, i si més no... ens encarregarem que la tengui i bé! Es mereixia que...el mateix dia de la reunió de batles, l'esperassin a l'entrada del poble, a ell, i tota la resta com ell als respectius pobles, i que donassin la cara davant la gent! Ha oblidat que qui posa el vot dins les urnes són els llubiners i llubineres, i no els alts càrrecs blau-cels de ciutat!

    ResponElimina

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.