25 d’octubre del 2013

L’Ajuntament ha d’adquirir Ca ses Monges però d’una manera justa per al poble

Esperem que la postura i les indicacions que s'han fet per part de l'oposició facin possible adquirir aquest immoble a un preu just i no a un preu que es podria considerar “un insult” per al poble i que després encara caldria sumar-hi un cost de reforma que pot ser elevadíssim.
El batle de Llubí va presentar al darrer ple una proposta de Batlia per iniciar la compra de Ca ses Monges, propietat de la Congregació de les Germanes Franciscanes que ofereixen l'immoble per 600.00 € que s'haurien de pagar en 40.000 € anuals durant 15 anys. 
El PSM-Entesa Nacionalista i la resta de l'oposició vàrem aconseguir retirar la proposta inicial de Batlia del darrer Ple atès que l'equip de govern traslladava al Ple un preu establert per la Congregació elevadíssim i totalment injust per a tots els llubiners i llubineres atès el gran esforç i la dedicació que va tenir el poble per aixecar i construir aquest edifici tan emblemàtic per a Llubí.
D'altra banda es va demanar al batle de Llubí que abans de decidir una possible compra calia tenir una taxació actualitzada de l'immoble, tota la documentació relativa a la propietat i un pressupost detallat del que costaria la seva reforma atès que l'immoble no està en bon estat de conservació. La darrera valoració feta pels tècnics de l'Ajuntament és de poc més de 300.000 € (octubre de 2013).
Des del PSM consideram que el batle hauria d'estar a l'altura de les circumstàncies. En primer lloc ser més rigorós amb els temes importants per a Llubí i aportar tota la documentació i estudis necessaris per poder decidir sobre la viabilitat d'una possible compra. En segon lloc el batle de Llubí hauria de tenir la capacitat suficient per negociar amb la Congregació un acord d'adquisició de l'edifici que realment faci justícia al gran esforç que varen fer els llubiners per construir-lo, i evitar  una possible compra a altres compradors estrangers com pareix que es vol fer.
(Ara Balears 24/10/13)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.