21 de gener del 2015

No donarem suport al pressupost mentre el batle no sigui capaç de crear un clima de confiança


La deslleialtat i prepotència de l'equip de govern ensorren el suport que l'oposició havia demostrat l'any passatDes del grup del PSM-EN lamentam el desinterès que ha tengut l'equip de govern per tractar el pressupost 2015. Tant és així que fins i tot el batle de Llubí el mes passat no va respectar el dictamen del Ple de l'Ajuntament que demanava ajornar el debat, cosa que demostra la poca qualitat democràtica de l'equip de govern.

Volem deixar clar que una vegada més aquest pressupost és un pressupost continuista i sense iniciativa, on se certifica per tercer any consecutiu la falta de projecte per Llubí de l'equip de govern. La crítica se centra en:
  • Falta més rigor pressupostari en revisar ingressos i despesa.
  • Cal fer un major esforç per reduir la despesa corrent per així poder ampliar partides per a inversions i serveis municipals d'incidència directa sobre els llubiners.
  • Cal fer un major esforç en reforçar partides de conservació, neteja, rehabilitació de locals, instal·lacions municipals, mobiliari urbà i espais públics.
  • Les inversions no responen a una política d'inversions planificada, se sumen a la arbitrarietat i la improvisació demostrada aquesta legislatura.
  • Atès que l'Ajuntament relega totes les activitats culturals, esportives i socioeducatives a les entitats i associacions del poble, ens pareix insuficient el suport econòmic i logístic que s'ofereix a aquests agents socials.
  • Els pressuposts no reflecteixen cap iniciativa pel que fa a la dinamització i reactivació econòmica de Llubí, ni línies d'actuació en activació de polítiques sectorials, com tampoc deixen endevinar solucions als problemes més apressants del nostre poble.

Però, una de les causes més importants per rebutjar aquests pressuposts 2015 és la manca absoluta de confiança en el batle i l'equip de govern. Aquesta manca de confiança es basa en l'actitud prepotent i sectària que ha tengut l'equip de govern envers l'oposició. El 2014 el PSM i la resta de grups de l'oposició permeteren l'aprovació del pressupost a canvi d'incorporar nombroses esmenes, propostes i projectes. Un exercici de responsabilitat amb el nostre poble. No obstant això, l'actuació de l'equip de govern ha estat absolutament opaca i deslleial. No s'ha tractat ni consultat cap d'aquests projectes pel que fa a la seva planificació, gestió o execució. I, fins i tot, l'equip de govern ha incomplit els acords de plenari pel que fa a inversions. Una actitud absolutament antidemocràtica A tot això, cal afegir l'incompliment d'un gran nombre de mocions proposades per l'oposició i aprovades per Ple (fins i tot en moltes mocions votades favorablement pel PP).

Davant aquesta situació el PSM va votar en contra d'aquest pressupost 2015, i desisteix d'esmenar-lo en profunditat mentre el batle de Llubí no sigui capaç de presentar un pressupost coherent i enriquidor per Llubí, i establir  un clima de diàleg, basat en el respecte i la confiança, que permeti avançar en un projecte comú per millorar Llubí i el benestar dels seus habitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.