2 de setembre del 2011

El PSM presenta una moció per mantenir la nostra llengua com a requisit indispensable per accedir a l'administració pública

El govern del PP vol canviar l'actual llei de funció pública per suprimir que el coneixement de la llengua pròpia de les Illes Balears sigui un requisit (i per tant indispensable) per accedir a l'administració pública de les Illes Balears. Aquesta decisió suposarà un greu perjudici a l'oficialitat de la llengua catalana a les Illes Balears i una inacceptable regressió en el tractament de la llengua pròpia i el respecte a les persones que la parlen. De fet, aquesta proposta política del PP cerca rompre el consens en matèria lingüística que quedava reflectit a la llei de normalització lingüística aprovada per unanimitat l'any 1986.

El PSM-Entesa Nacionalista de Llubí considera totalment inadmissible aquesta decisió política del Govern del PP i ha presentat una moció municipal perquè l'Ajuntament de Llubí deixi clar que considera imprescindible que el coneixement de la llengua catalana sigui un requisit per accedir a l'admnistració pública de les Illes Balears, i que instarà el Govern de les Illes Balears a promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspons com a llengua pròpia i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat.

Finalment, la moció també demana que l'Ajuntament es comprometi a mantenir com a requisit el coneixement del català per accedir a l'administració local de Llubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.