15 de setembre del 2012

El Catàleg de Patrimoni de Llubí

El batle de Llubí ha presentat a l’Ajuntament un catàleg de patrimoni de Llubí poc rigorós, amb errors i amb incoherències (deficiències en alguns casos i proteccions excessives en d’altres).
 El vol dur a aprovació inicial amb urgència i ja ho ha intentat dues vegades. El PSM cada vegada ha aconseguit retirar-lo de l’ordre del dia i exigeix que sigui revisat amb cura i responsabilitat. És un tema molt important per Llubí del qual s’hauria de ser més seriós i donar més informació a la gent a banda de les preceptives i breus informacions públiques posteriors.
A tall de resum, el catàleg consta de:
Jaciments arqueològics.
Escultura monumental religiosa i heràldica: creus de terme i escuts heràldics en tots els seus testimonis.
Arquitectura religiosa: l’església parroquial, la rectoria i l’ermita, també exemples de capelles associades a cases de possessió.
Arquitectura civil: cases urbanes i rurals d'arquitectura popular, cases urbanes associades a tendències cultes (modernisme, moviment regionalista) i cases amb arquitectura pròpia de Llubí.
Bens etnològics: pous (especialment els públics), eres (les més grans i ben conservades) i sínies (que tenen tots o part dels elements)...
Béns d'interès industrial.
Béns d'interès paisatgístic i ambiental.

Tot aquest patrimoni s'estructura en  3 nivells de protecció: protecció integral (només es permeten obres de conservació, restauració o recuperació), protecció parcial (es permeten obres majors però cal mantenir conservació parts essencials i volumetria) i protecció ambiental (únicament protecció façana i volumetria del seu aiguavés).
El catàleg de patrimoni és un document molt important per a un municipi, permet preservar el patrimoni del municipi i té una implicació de responsabilitat tant per l’Ajuntament com pels propietaris. Per aquest motiu s’ha de fer amb molta cura i responsabilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.