19 de setembre del 2012

L’oposició aconsegueix que es destini la inversió de l’1% cultural a patrimoni propi i no tudi els doblers en inversions injustificables en època de crisi

Celebram que finalment la inversió de l’1% cultural corresponent a les obres de la Variant, 42.000 €, es destini a la conservació i protecció del patrimoni propi del nostre poble. L’Ajuntament ha acordat per unanimitat destinar aquesta inversió a la zona dels talaiots des Racons (compra de les finques on estan situats) com a primera prioritat i a la reforma i rehabilitació de l’esplanada de l’Ermita com a segona prioritat.  Aquestes són dues de les 10 propostes que va presentar el PSM a una moció municipal que va ser aprovada per majoria amb el vot en contra de l’equip de govern del PP.

El PSM i la resta de l’oposició, PSIB i Convergència, havien emplaçat al batle de Llubí a aconseguir tota la inversió de l’1% cultural per a Llubí, a no tudar els doblers i no deixar perdre l’oportunitat d'invertir en el patrimoni històric i cultural del poble. Llubí té un important patrimoni històric, cultural i artístic que necessita més conservació, rehabilitació o reformes i que sovint ha estat massa oblidat.
 

Tot i la satisfacció d’aconseguir destinar l’1% cultural a propostes seves, l’oposició ha retret al batle que no hagi estat capaç de presentar i concretar més projectes de les 10 propostes inicials ja que així s’hagués tengut un ventall més ampli per consensuar o bé alternatives en cas que les destinacions acordades no es puguin dur a terme. En aquest sentit el PSM ha demanat al batle de Llubí que presenti els altres projectes alternatius.
 

D’altra banda, el PSM i la resta de l’oposició han recordat al batle de Llubí que no s’han de dir falsedats, que els grups municipals mai no han estat en contra d’homenatges al món de la tàpera i l’activitat agrària tradicional que tant va caracteritzar Llubí, però sí a fer despeses injustificables, com és ara escultures de 60.000 € per a una rotonda, en una època de crisi i dificultats econòmiques.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.