11 de setembre del 2012

Els partits de l’oposició exigeixen al batle compromís amb el patrimoni de Llubí, que no tudi els doblers i deixi de dir falsedats sobre els partits de l’oposició

El 14 de maig de 2012 es va aprovar a l’Ajuntament de Llubí per majoria, amb la suma de tots els vots de l’oposició, la moció presentada pel PSM que insta el Consell de Mallorca a destinar al municipi de Llubí tota la inversió corresponent a l’1% cultural de les obres de la variant de Llubí, una inversió important que segons s’ha reconegut hauria de ser de més 42.000 €. La moció aprovada també determina que s’aprovarà per Ple, de manera urgent, la destinació d’aquesta inversió d’entre les 10 propostes plantejades a la moció que fan referència al patrimoni històric i a béns culturals del municipi: conservació de zones arqueològiques, restauració del campanar de l’Església, rehabilitació de l’esplanada de l’Ermita, reformes a la Casa de Cultura, equipaments al Teatre municipal, conservació i rehabilitació de pous públics, etc.
Llubí presenta nombrosos béns i valors (històrics, arqueològics, etnològics...) que integren el patrimoni històric del municipi, molts dels quals necessiten d’actuacions de conservació, rehabilitació, protecció o bé mesures d’enriquiment del patrimoni. Per altra banda, Llubí necessita d’inversions en equipaments i instal·lacions culturals.
Tres mesos després el batle de Llubí encara no ha presentat cap projecte ni pressupost en aquest sentit. Esperam que aporti algun projecte en el Ple del mes de setembre. Tampoc no ha confirmat en cap moment que hagi aconseguit la totalitat o part de la inversió de l’1% que per lògica correspon al municipi de Llubí. Des dels partits de l’oposició volem criticar la manca de compromís i el desinterès que mostra l’equip de govern del PP en la conservació del  patrimoni històric i cultural propi de Llubí. No s’entén que per ara es desaprofiti una oportunitat d’inversió de 42.000 € en matèria de patrimoni en uns moments en què la manca de pressupost de l’Ajuntament no permet invertir en l’obligada conservació del patrimoni del tots els llubiners i llubineres.
Durant aquest temps, al batle de Llubí just li ha interessat parlar d’una futura escultura a una rotonda de la variant amb un cost d’uns 60.000 €, doblers que si es pagassin amb la inversió de l’1% no podrien aprofitar-se per projectes més necessaris en el municipi. Però en referència en aquesta escultura tampoc no ha presentat cap projecte, croquis o pressupost justificatiu.
És una falsedat el que ha dit el batle referent a què l’oposició està en contra d’un homenatge a la dona recollidora de tàperes, ja que les actes dels plenaris reflecteixen clarament que els grups de l’oposició estan d’acord amb fer un homenatge a la tradició de la tàpera al nostre poble, però no en tudar tal quantitat de doblers en una escultura, i més en aquests moments de crisi. Gastar-ho en aquest projecte significa perdre una gran oportunitat per preservar el patrimoni històric i artístic de Llubí o invertir en equipaments culturals.

Comunicat de premsa conjunt PSM - PSOE - CxI de Llubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.