20 de febrer del 2017

Els municipis ja no funcionen així... companys del PP

Com tothom ja sap, a Llubí hi ha hagut una situació “explosiva” de denúncies de veïns entre si (alguns propers al món de la construcció), per   obres sense llicència o il·legals, denúncies de particulars fetes fins i tot al Consell de Mallorca. El nou Ajuntament ha hagut d'assistir a un autèntic espectacle que ha posat en evidència que l'urbanisme a Llubí es duia fent parts i quarts i amb greuges comparatius, cosa que lògicament acaba originant denuncies entre veïns. Una situació realment compromesa per l'anterior equip de govern i difícilment explicable.

Aquesta situació ha obligat l'Ajuntament a transferir les competències de disciplina urbanística en sòl rústic al Consell de Mallorca, cosa que ja han fet moltíssims pobles petits que no tenen els recursos tècnics suficients per garantir un urbanisme just i responsable. Implantar aquests recursos costaria molts doblers al llubiners, en canvi, el Consell fa aquest servei totalment gratuït.

El que és lamentable, és que el grup municipal del PP que ha estat informat en tot moment (ja se'ls va comunicar la intenció al plenari de novembre, i en el plenari de gener es va informar que es tractaria al ple extraordinari de febrer), i que ha tengut a la seva disposició la documentació i els serveis tècnics de l'Ajuntament, no hagi tengut la valentia de votar aquesta proposta, tot abandonant el Ple on es discutia. Fins ara, com a mínim els darrers 8 anys, els responsables d'urbanisme eren ells mateixos, i votar NO o fins i tot abstenir-se devia ser realment incòmode. Al cap i a la fi, tot aquest vergonyós episodi de denúncies i greuges comparatius es deu o bé a la seva “ignorància dels fets” o bé, més delicat encara, a una mala fe en les seves responsabilitats, la qual cosa pot ser molt i molt greu.

Ara alguns sectors del PP (no tots!) intenten la política populista i estantissa de sempre. Però avui en dia voler fer creure a la gent coses falses que tanmateix es poden comprovar fàcilment ja no funciona. Fa estona que la gent que fa les coses bé, que són la immensa majoria, no tenen per què pagar les conseqüències dels que no ho fan bé, moltes vegades malaconsellats per qui hauria d'ajudar i donar solucions. A Mallorca, lamentablement, ja tenim massa exemples judicials de l'urbanisme mal duit i de la política mal entesa. Sortosament, la política municipal ja no funciona així... la gent vol un urbanisme assenyat i responsable, que li doni solucions i garanties jurídiques, i no embulls i problemes a la llarga. Més li valdria al PP fer aportacions en positiu i ajudar a millorar les coses en comptes de llançar campanyes que tracten la gent d'ignorant. Segur, que després d'un poc de reflexió s'adreçarà el camí, una oposició constructiva ajuda molt a un municipi i a la seva gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.