7 de maig del 2009

Dissabte 9 de maig a les 18 h: Cadena per la llengua


dissabte 9 de maig
18:00 h. DRETS PER LA LLENGUA
Un any més, l'Obra Cultural Balear ens convoca a mobilitzar-nos per la LLENGUA. Per molts de nosaltres, aquesta diada ja ha esdevingut una cosa així com una tradició. Però en tot cas, és una tradició NECESSÀRIA, i ÚTIL, i IMPORTANT.
9 motius per ASSISTIR a la CADENA HUMANA:
1. PERQUÈ SI TU NO HI VAS, SEGUR QUE SERÀ MENYS FORTA, MENYS LLARGA, MÉS DÈBIL, MÉS VULNERABLE. (LA CADENA, I TAMBÉ LA LLENGUA).
2. PERQUÈ ÉS UNA DEMOSTRACIÓ DE DIGNITAT COL·LECTIVA.
3. PERQUÈ N'HI HA QUE VOLEN FER CREURE QUE LA NOSTRA LLENGUA ÉS UN PROBLEMA, UNA FONT DE CONFLICTES... I ENS VOLEN DEBILITAR, ENS VOLEN DIVIDIR, ENS VOLEN DESMOBILITZAR.
4. PERQUÈ ELS ATEMPTATS QUE HEM REBUT DARRERAMENT CONTRA ELS NOSTRES DRETS BÀSICS, OBEEIXEN A UNA ESTRATÈGIA BRUTA D'ALGUNES PERSONES, MÉS INTERESSADES EN DESVIAR L'ATENCIÓ SOBRE LES SEVES MISÈRIES QUE EN PROMOURE EL BENESTAR DE LA GENT.
5. PERQUÈ MALGRAT QUE LES NOSTRES INSTITUCIONS PÚBLIQUES SIGUIN MÉS PROCLIUS A PROMOURE LA LLENGUA PRÒPIA, HEM DE SEGUIR SORTINT AL CARRER. I LA CADENA HUMANA POT SERVIR PER ESBORRAR PORS, PER EMPÉNYER, PER ACOMPANYAR, PER IMPULSAR I PER GUIAR LA TASCA D'AQUESTES INSTITUCIONS.
6. PERQUÈ EXISTIM, I SOM EL QUE SOM, I NO VOLEM RENUNCIAR A SER EL QUE SOM.
7. PERQUÈ ENTENEM I RESPECTAM EL MÓN EN TOTA LA SEVA RIQUESA I DIVERSITAT. PERQUÈ CREIM EN AQUESTA DIVERSITAT I LA VOLEM PROMOURE. PERQUÈ PER CONSERVAR UN MÓN RIC I DIVERS CULTURALMENT, HEM D'ACTUAR LOCALMENT.
8. PERQUÈ NO VOLEM QUE ENS ETIQUETIN AMB ESLÒGANS FALSOS I VERINOSOS I MANIPULIN ELS NOSTRES DRETS, LA NOSTRA VOLUNTAT, LA NOSTRA HISTÒRIA. ESTAM FARTS QUE ENS DIGUIN QUE NOSALTRES SOM ELS QUE IMPOSAM I ELS QUE ATEMPTAM CONTRA LES LLIBERTATS DELS ALTRES...
9. PERQUÈ HO HEM DE FER!!!! PERQUÈ LA "SOLIDARITAT", LA "JUSTÍCIA", EL "RESPECTE"... NO SÓN PARAULES BUIDES DE CONTNGUT QUE QUEDEN BÉ ALS DISCURSOS, SINÓ QUE TENEN UNA APLICACIÓ REAL I PRÀCTICA AL DIA A DIA. ARA ARRIBA EL BON TEMPS, I EL SOL I EL CEL BLAU... I TOTS TENIM GANES DE SORTIR D'ACAMPADA, O D'EXCURSIÓ, O A LA MAR... PERÒ JA HI HAURÀ TEMPS!!!! DISSABTE, 9 DE MAIG....
...DRETS PER LA LLENGUA!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.