2 de maig del 2012

El PSM vol que l’1% del pressupost de la Variant s’apliqui al municipi de Llubí i amb projectes culturals importants

Des del PSM-Entesa Nacionalista de Llubí volem que sigui per Llubí tota la inversió de l’1% cultural que pertoca de les obres de la variant, i destinar-la a projectes culturals o bé de patrimoni realment important per al municipi. Les obres de la variant tenen un pressupost total de 3,4 milions d’euros (sense tenir en compte modificats) i això suposa més de 30.000 € en inversió d’1% cultural.
No volem que aquesta inversió es dispersi o acabi en actuacions poc rellevants. Defensam que Llubí té nombrosos béns i valors (històrics, arqueològics, etnològics, artístics) que integren el nostre patrimoni històric i cultural, molts dels quals necessiten d’actuacions de conservació, rehabilitació o bé mesures d’enriquiment del patrimoni i de millora cultural.
Des del PSM hem presentat una moció municipal on s'insta el Consell de Mallorca a aplicar l’1% al municipi de Llubí, també exigeix a l’equip de govern de l’Ajuntament a aprovar per Ple les destinacions de la inversió de l’1% i, a la mateixa moció, presentam 10 propostes culturals i patrimonials rellevants per a Llubí.
Hem presentat propostes diverses com ara la conservació i rehabilitació de la zona arqueològica des Racons, obres de conservació i consolidació de l’interior del campanar de l’Església (amb motiu el 2013 del centenari de la parròquia), reformes i millores a l’esplanada de s’Ermita, protecció i rehabilitació del sistema de pous comuns  i elements de patrimoni annexos de s’Hort de Son Rossinyol i de sa Cleda,  reformes al Casal d’entitats, equipaments per al Teatre municipal al Casal de Cultura, etc.
Els regidors i regidores del PSM de Llubí coordinarem també aquesta demanda del 1% cultural amb els representants del PSM al Consell de Mallorca.

Si voleu veure la notícia que ha aparegut a la premsa:
- Última Hora (01/04/12)
- Diario de Mallorca (01/04/12)
- Diari de Balears (01/04/12)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per inserir un comentari, et recomanam que a la pestanya de "Comenta com a" triïs "Nom/URL".
Posa-hi el nom que vols que hi aparegui i deixa buit URL.